Nieuws
feest in het griftpark
22 september 2019
Door Liesbeth Meerman
Het Griftpark bestaat alweer 20 jaar, en dat werd gevierd. Het was druk in de kinderboerderij en de speeltuin, er waren allerlei kraampjes met lekkernijen en informatie, de ambulance had een wagen uitgestald, de zon deed overvloedig mee, en natuurlijk was er muziek!
Bij de opening van het park, 20 jaar geleden, waren we er ook bij, en daarom was het erg leuk om er vandaag weer te mogen spelen. Ierse muziek, Poolse, Turkse, Egyptische, Armeense, Colombiaanse, Italiaanse en Nederlandse, we draaien er onze hand niet meer voor om.
Ondanks dat iedereen z’n standaard windvast had klaarstaan werd er heel wat uit het hoofd gespeeld, en onder leiding van Bart Lelivelt blijken we dan ook nog in staat om variaties in het arrangement direct uit te voeren.
Het publiek danste en klapte enthousiast mee.
Een fijn concert!


Vrolijke afsluiting conferentie
in de munt
5 juli 2019
'Er was meteen een heel andere sfeer, erg leuk, deze muziek als afsluiting', aldus een deelneemster van de conferentie LANDac. Mensen zongen mee en waagden een dansje.
Een kort filmpje, gemaakt door een medewerker van De Munt, is op instagram te bekijken.


In een bootje op de Oudegracht
13 juni 2019
'Wereldmuziek vanuit een bootje over een regenachtige Oudegracht', kopte het AD op 13 juni. Het regende, maar we hebben er weer een gezellig feestje van gemaakt!
En op de foto kun je wel zien dat we wat geleerd hebben van de workshop in
mei over presentatie :-).
Foto: Robert Quast
Workshops ritme en presentatie
17 en 24 mei 2019
Door Willlem Knitel
Ritme
Het orkest dompelde zich twee avonden lang onder in ritme, ritme en nog eens ritme. Onder leiding van Jan Knoppers (fenomeen op het gebied van dans en theater) en met ondersteuning van onze 'eigen' Bart Lelivelt onderzochten we, met handgeklap en voetenwerk, syncopen, maatsoorten, cadans en vooral timing.
Dat was ontdekken of je op het juiste spoor zat of dat je je eigen ding zat te doen en dat kunt corrigeren naar een harmonieus geheel. Kortom, gevoel krijgen bij ritme, luisteren naar elkaar en dat toepassen in de muziek.
Presentatie
Jan is bovenal danser en theaterman. Hij liet zien dat muziek maken ook presentatie aan een publiek is, en de twee avonden hebbben we verschillende technieken geoefend. Ons repertoire van wereldmuziek leende zich daar uitstekend voor.
Jan en Bart hebben ons in ieder geval iets heel duidelijk gemaakt: muziek maken is plezier maken, en het plezier dat je zelf beleeft draag je over aan het publiek. We gaan ons best doen!
Foto's: Jarno Verhoef

/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Faq4cd9%2FNoordooster-2018-003JarnoVerhoef.jpg)
Optreden in Gerrit Rietveld College Utrecht, 5 april 2018
'Dat is nou Wereldmuziekorkest De Noordooster!'
Door Joanne de Jonge
Als je op 5 april door het grote raam van de aula van het Gerrit Rietveld College naar binnen keek, zag je daar op het podium allerlei verschillende instrumenten, geconcentreerd spelende muzikanten, een dirigent die zich af en toe het zweet van het voorhoofd wiste en een aandachtig luisterend publiek.
Dat publiek hoorde rustige, verstilde stukken, afgewisseld met stukken waarbij het de pan uit swingde. Het orkest ging dan steeds energieker spelen. De saxofoons en de klarinetten daagden elkaar uit, de contrabas zweepte het geheel op en dan was opeens alle aandacht gevestigd op de solo van de accordeon.
Het was ons eerste concertje met de nieuwe dirigent Bart Lelivelt en dat maakte ons, en Bart zelf, een tikje zenuwachtig. Maar we kunnen trots en tevreden zijn op dit geslaagde concert.
We speelden vooral Zuid-Amerikaanse nummers die we onder leiding van Bart opnieuw hebben ingestudeerd, maar ook twee nieuwe stukken, door Bart gearrangeerd. Het was een bont geheel van wereldmuziek met na afloop nog een gezellig hapje en een drankje. Kortom: een feestje!
Bart, we hopen dat je nog een hele tijd blijft. Ook dank aan het publiek, jullie zijn weer van harte welkom op ons volgende concert!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2F527vwj%2FP4050016-2.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fcnifao%2FP4050015.jpg)
Boottocht Oudegracht Utrecht, 22 juni 2017
Door Vera Rovers
Donderdagavond 22 juni hebben we opgetreden op de Oudegracht!
Een mooi filmpje daarvan vind je op onze facebook-pagina.
Na weken hard oefenen om de nummers uit het hoofd te kunnen spelen, stapten we net na de onweersbuien in de boot voor een rondvaart over de grachten.
De sfeer zat er goed in en zodra we begonnen te spelen kwamen mensen vanaf de straat kijken, deuren en ramen gingen open en er werd enthousiast gezwaaid. De terrassen liepen ook weer vol, dus er was goed publiek vanaf de waterkant (waaronder vele bekende gezichten!) en af en toe bleven we even stilliggen bij
een druk punt.
Het samenspel in deze bijzondere setting ging, op een enkele hapering na, gewoon goed en de stukken klonken mooi over de grachten (en vooral in de tunnels).
Het was een erg gezellige avond en wellicht voor herhaling vatbaar!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Ft36lav%2F3muziekboottocht21juni2017.jpg)
Première van het ORATORIUM VAN EEN VLUCHT, 9 december 2016
Door Anna-Birthe Hardewijn en Vera Rovers
Vrijdag 9 december 2016 was het dan zover! In de middag startten de voorbereidingen voor het spektakel van die avond en de Tuindorpkerk wordt omgetoverd tot een podium voor de première van het Oratorium van een Vlucht, gecomponeerd door onze dirigent Kay Krijnen. Opnames van deze première vind je op de pagina Beeld en Geluid.
De stemming is goed. Er is hard gewerkt de afgelopen maanden en iedereen heeft extra meters gemaakt om iets heel moois neer te zetten. Er zijn zo’n 400 kaarten verkocht, dus de kerk zal goed gevuld worden. Familie, vrienden, kennissen, oud-orkestleden, belangstellenden: ze komen in grote getale vanuit alle hoeken van het land naar Utrecht. Ook is de spanning voelbaar: vanavond moet het gaan gebeuren.
Bij de opening van de avond worden we voorgesteld aan Keyhan Mohamadalian en Firoozeh Farjadnia, die beiden liedteksten voor dit oratorium hebben geschreven. De muziek begint bij het begin: de muziek van (oud-)vluchtelingen waar Kay Krijnen zijn inspiratie uit heeft gehaald voor het oratorium. Het publiek wordt meegenomen naar andere oorden op de prachtige tonen van de saz gespeeld door Yaman Kord. Zijn optreden werd opgevolgd door muziek van Bafl Sarhang, Dilbrin Akreyi en Karwan Hamid Halaq, die het publiek trakteerden op een drietal Koerdische stukken op duduk, keyboard en saz.
Yaman Kord op de saz
Bafl Sarhang, Dilbrin Akreyi en Karwan Hamid Halaq
Dan is het de beurt aan het orkest en het koor. Afzonderlijk van elkaar stellen ze zich muzikaal voor aan het publiek. Ter inleiding op het Oratorium van een Vlucht wordt de column van Beri Shalmashi voorgedragen en na nog even gestemd te hebben gaat het oratorium van start!
Maanden van hard werken vertalen zich in intense muziek. Ook de dynamiek van de stukken wordt goed uitgevoerd waardoor het koor en orkest heel goed in balans zijn en de diverse Koerdische klanken goed doorklinken. Beide ensembles spelen en zingen vaak gevoelvol en op andere momenten zo enthousiast dat de stukken eraf vliegen. Dat er af en toe ook foutjes worden gemaakt hoort bij een stuk van 40 minuten, maar verreweg de meeste delen lopen geweldig goed en ze doen daarmee geen afbreuk aan de uitvoering en indruk die het maakt. Uit het applaus na afloop is op te maken dat het publiek genoten heeft en mensen zijn geraakt door de muziek.
Als orkest zijn we heel erg trots op onze dirigent. Wat bijzonder om onderdeel te zijn geweest van dit project, niet in de laatste plaats vanwege het thema van het oratorium: het verhaal van vluchtelingen die land en thuis hebben verlaten naar een hopelijk veiligere plek.
“Mijn hart staat stil tot ik jou weer ontmoet…”
Kay Krijnen, componist en dirigent van De Noordooster
Keyhan Mohamadalian (1e van rechts) en Firoozeh Farjadnia (2e van rechts)
Paul Krijnen (midden), dirigent Stadhuiskoor
Foto's: Frits van der Leije
Wereldmuzikale verhalen in Zorgcentrum Rijnhoven-Vijverhof, 9 april 2016
Op zaterdag 9 april trad De Noordooster op bij zorgcentrum Rijnhoven-Vijverhof in Harmelen met het vorig jaar ontwikkelde concept 'Wereldmuzikale verhalen'.
Theatermaakster Bernadette Sikkers had weer 5 bijzondere verhalen voorbereid met de bewoners en hun familie.
Nadat het orkest een paar nummers had gespeeld om in de stemming te komen, werden we mee op reis genomen naar mooie plekken om de wereld, waaronder Suriname, Andalusië, Saoedi-Arabië, naar Hongaars/Roemeense sferen en treinreizen in Nederland en Europa! Het orkest speelde er uiteraard weer een toepasselijk nummer bij.
De verhalen werden dit keer ondersteund met foto's, wat een hele leuke toevoeging was aan de verhalen. De sfeer was erg goed en toen 'Het kleine café' werd ingezet werd er dan ook volop gedanst! Na afloop had de Vijverhof gezorgd voor een drankje en hapje en werd er nog even nagepraat. Iedereen was het erover eens: het was een erg gezellige en geslaagde middag!
Fundraising dinner en start jubileumjaar in Rasa, 4 februari 2016
Door Linda Horst
Het was een daverende avond!!! Van de heerlijke muzieknoten en de bijzondere gerechten raakten wij en onze gasten in vervoering. Alle muzikanten en vooral Kay hadden zich niet voor niets in het zweet gewerkt, het werd een avond van klasse en RASA was een uitstekende locatie voor deze gelegenheid.
Op 4 februari was het zover. Op deze avond organiseerde de Noordooster het fundraising dinner voor het project “ Oratorium van een Vlucht” en gaf tevens het startsein voor haar jubileumjaar (1996-2016). Alle kaarten waren verkocht. We hadden een buffet van zes meter lengte voor 80 personen. Tjonge wat was er heerlijk gekokkereld. Lof alom. Of we niet een kookboek van de gerechten kunnen uitbrengen….
Tijdens het diner werden we verwend met enkele fraaie muziek amuses. Leden (en een oud-lid) van het orkest zongen allereerst het prachtige stuk 'Winter, Fire and Snow'. Halverwege werden we bedwelmd door de zangstem van Merel Simons onder begeleiding van onder andere accordeonist Kay Krijnen. Tijdens het laatste miniconcertje speelde Kay samen met leden van Oratnitza. Na het eten speelde de Noordooster in de foyer, opgesteld in een lange dwarse rij en Kay dirigeerde alle kanten op, opdat we hem nog zouden volgen. Ik hoorde zeggen dat we steeds meer levendigheid en virtuositeit gaven naar het einde toe. Daverend applaus.
Dan kwam de opzwepende muziek van Oranitza , die zorgde voor een geheel andere soort beleving. Als kers op de taart werd de avond afgesloten met een geweldig energiek optreden van Amariszi! Wat hebben ze prachtig gespeeld en gezongen.
De bezoekers en de muzikanten hebben ervoor gezorgd dat de fundraising voor het “ Oratorium van een Vlucht” behoorlijk op gang is gekomen, een kleine duizend euro! De opbrengsten van deze avond zullen specifiek ten goede komen van de workshops met de vluchtelingen. Bedankt iedereen!
Nieuw muziekstuk in de maak: Oratorium van een Vlucht!
Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de Noordooster willen we graag onze dirigent Kay Krijnen een speciaal oratorium laten componeren waarin het verhaal van de vlucht wordt verklankt. Waar in het nieuws de focus vaak ligt op de gevolgen en de problematiek, wordt in het oratorium aandacht gevraagd voor het vluchtverhaal en de emotie. Dit is nu relevant, maar ook over 10 jaar. De vluchtelingen zijn dan voor een groot deel nog altijd in Nederland woonachtig, maar is men hun vlucht vergeten. Het oratorium zet aan tot begrip en waardering voor de rijke culturele achtergrond van ‘nieuwe buren’, ondersteunt de verdraagzaamheid onderling en is een positieve bijdrage aan het maatschappelijke klimaat.
Het Oratorium van een Vlucht is een compositie waar in 3 aktes de ontberingen en het leed, maar ook de hoop en het verlangen van de vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. De composities zijn geïnspireerd op de muziek van de landen waar de vluchteling doorheen trekt wanneer ze de Balkan vluchtroute volgen, met Koerdisch Irak als beginlocatie, het geboorteland van de vluchteling. Vandaaruit vertrekt hij naar Turkije, waarvan per boot naar Griekenland wordt gegaan. Vanuit Griekenland trekt de vluchteling naar Macedonië, Servië en uiteindelijk Hongarije, wat het eerste Schengenland is op de route en daarmee de weg vrij maakt om door te reizen naar Nederland. De vluchtelingen zelf geven de inspiratie en het muzikale materiaal, door het geven van een concert en middels workshops. Al deze elementen zijn hoorbaar in de compositie, en is zo een verklanking van de vlucht.
De muziek wordt speciaal voor ons orkest en gemengd koor gecomponeerd en gearrangeerd door Kay Krijnen. Het concert kent 5 uitvoeringen, waarvan de eerste in november zal plaatsvinden. Drie uitvoeringen zullen plaatsvinden in asielzoekerscentra in de regio Utrecht.
Voor het schrijven van deze compositie, de workshops, het schrijven van het libretto voor het koor, de uitvoeringen, etc. hebben we financiële middelen nodig en hiervoor zijn we fondsen aan het aanvragen. Ook het 'fundraising dinner' dat 4 februari plaatsvond in Rasa draagt hiertoe bij.
Steun het 'Oratorium van een Vlucht'
Wilt u dit mooie initiatief steunen, dan maakt u ons erg blij met een gift! Uw gift kunt u overmaken aan NL43 INGB 0008 3180 63 tnv Wijkorkest de Noord-Ooster, ovv 'Gift Oratorium van een Vlucht'. Hartelijk dank!
Culturele Zondag - Centrale bibliotheek Utrecht, 10 januari 2016
Op zondag 10 januari kreeg de Noordooster de Bibliotheek op de Oudegracht aan het swingen en dansen. We traden daar op ter gelegenheid van de Nieuwjaarsduik van de Culturele Zondagen.
In het repertoire deze keer twee bijzondere nummers: we hebben voor het eerst het nieuwe nummer ‘Nign’ gespeeld! En we hebben een nummer samen met het publiek en de boeken uit de bibliotheek gedaan met ‘instant conducting’; een methode waarbij Kay met gebarentaal ter plekke een muziekstuk dirigeert. Dit gebruiken we ook om in te spelen tijdens elke repetitie. In de bibliotheek hebben we naast instrumenten ook boeken gebruikt. Door voor te lezen, harder of zachter, met z’n allen of één iemand alleen, en woorden of zinnen te herhalen kun je ook ritme en muziek creëren!
Het was een hele gezellige middag en we hebben ervan genoten.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fm7j02n%2F2016-01-10145025.jpg)
OPTREDEN Armeens oratorium MET KOOR HORUS, 7 november 2015
Door Anne van Seters
Een poosje terug ontstond het idee om samen een optreden te verzorgen met het koor Horus. Na eerst zelfstandig onze partijen te hebben ingestudeerd, volgden een paar gezamenlijke repetities.
Zaterdag 7 november was het tijd voor ons gezamenlijk Herfstconcert in de Lutherse kerk te Utrecht. Binnen een half uur waren alle toegangskaarten verkocht en kon in deze prachtige ambiance het concert beginnen. Voor de pauze zong Horus een aantal liederen uit hun repertoire en begeleidde een deel van onze muzikanten hen bij een deel van de Dreigroschenoper van Kurt Weil op teksten van Bertold Brecht.
Na de pauze speelde De Noordooster met Horus drie delen uit het Armeens Oratorium van Khatchatour Avedissian. In de intimiteit van de prachtige kerk ontstond een intense eenheid tussen het koor, de muzikanten en het publiek. Velen vonden het een indrukwekkend hoogtepunt van de avond.
Vervolgens speelde De Noordooster nog een aantal nummers uit eigen repertoire. En tot slot sloten we gezamenlijk de avond af met een luchtige medley van Rames Shaffy.
Het was een zeer geslaagd optreden voor iedereen. En wie weet met een mogelijk vervolg in de toekomst.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fe1to96%2FgoedHAM_0815-1.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fort1of%2FgoedHAM_0825.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2F8645be07-f262-4655-badc-b52eda452aa7.png)
Bovenstaande foto's: Frank van der Ham
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fdvt5k1%2Fthomaswind.jpg)
Bovenstaande foto: Thomas Wind
Wereldmuzikale verhalen in Pop-up museum Smaak, 25 oktober 2015
Op zondag 25 oktober hebben wij opgetreden bij het Pop-up museum in Amersfoort. Dit is een museum voor en door ouderen van de stichting Smaak dat de hele maand oktober te bezoeken was in het Pieters Bloklands Gasthuis. Naar aanleiding van ons project Wereldmuzikale verhalen, waar we bij hetzelfde gasthuis maar dan op de locatie Vathorst de verhalen hebben begeleid, waren we uitgenodigd om ook bij het pop-up museum te komen spelen.
Het werd een hele gezellige middag; Toos de Boer, Reitje Willemse en Wieske Schrijer vertelden enthousiast hun mooie reisverhalen en de Noordooster speelde er de muziek bij. Bij de toegift met Tu ma Face werd de dansvloer zelfs volledig benut. Dit was een leuke afsluiting van weer een bijzondere middag!
optreden heikneuterblaasfestival, 20 september 2015
Door Liesbeth Meerman
Op zondag 20 september waren wij te gast in Austerlitz op het jaarlijkse Heikneuter Blaasfestival, dat dit jaar voor de 25e maal werd gehouden.
Voor ons was het de 6e keer dat we mochten aantreden op het dorpsplein. Austerlitz heeft aan de rand van dat plein, onder de bomen, een mooie muziekkapel, en hun jaarlijkse blaasfestijn is een muzikale, feestelijke en altijd zonnige dag. We mogen een half uur spelen in de muziekkapel, en terwijl wij op- of afbreken laat op het midden van het plein de volgende blaaskapel z'n mooiste nummers alweer horen.
De jury beoordeelt één van de (vooraf ingediende) stukken, en met dat juryrapport hebben wij daarna weer goed voer voor de volgende repetities. Meedoen is belangrijker dan winnen, maar toen we in 2012 de hoofdprijs (van de categorie 'Big Bands') binnensleepten, waren we daar uiteraard heel trots op!
Optreden jubileum De Pioniers, 14 juni 2015
14 juni 2015
In het weekend van 13 en 14 juni 2015 vierde Tuinvereniging ' De Pioniers' in Utrecht-Oost haar 80-jarig jubileum. Die zondag was het tevens ' Groen-moet-je doen-dag'.
Het hele weekend waren er verschillende feestelijke activiteiten, met als afsluiting een concert van Wereldorkest De Noordooster: 2 x 30 minuten een muzikale reis die liep van China via o.a. Cuba, Israel, Oost-Europa en Ierland tot in Bolivia!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2F3z0m5s%2FDePioniers_14-6-2015-2.jpg)
Wereldmuzikale verhalen - een bijzonder project
April-juni 2015
Veel ouderen hebben mooie verhalen van vroeger, ze hebben vaak veel van de wereld gezien. Naar deze verhalen is orkest de Noordooster op zoek gegaan. Onder begeleiding van de ervaren verhalenvertelster Bernadette Sikkers en onze dirigent Kay Krijnen hebben het orkest en de deelnemende ouderen van 4 verzorgingstehuizen aan een korte voordracht gewerkt die gaat over een bijzondere plek op de wereld waar ze zijn geweest.
De deelnemer vertelde het verhaal, het orkest verklankte deze plek met een muziekstuk uit deze regio. Zo krijgt het verhaal tijd om zich in te laten werken en krijgt de muziek een nieuwe, creatieve lading die heel inspirerend is voor het publiek, de verteller en het orkest! Voor dit project hebben wij subsidie ontvangen van de Lang Leve Kunst.
Naar aanleiding van het succes van dit concept zijn wij gevraagd om meer wereldmuzikale verhalen te begeleiden op het pop-up museum in Amersfoort in oktober 2015.
Wereldmuzikale verhalen in Woon-Zorgcentrum De Rijnhoven-Parkhof (Vleuten) en in Verpleeghuis Careyn Rosendael (Utrecht), 26 april 2015
Door Herman Eijdems
De koffie geurt, de soesjes gaan rond en er hangt een gezellige bedrijvigheid in verzorgingshuis Parkhof in Vleuten. Het is pas zondagochtend half tien en toch gonst het in de aula. Het is wijkorkest de Noordooster uit Utrecht. Zij zijn aan het inspelen onder leiding van dirigent Kay Krijnen. Zo’n vijfentwintig muzikanten, van fluit tot trekzak, van viool tot elektrische gitaar en in het midden een gong. De bonte mix wordt welwillend gadegeslagen door de vroege vogels onder de bewoners…
Om 10.30 h start de show. Om in de sfeer te komen speelt het orkest Chinese muziek onder de titel “Dans van de rode draak”. Verhalenverzamelaar Benadette roept vervolgens bewoners naar voren. Die hebben allemaal wel een sterk verhaal uit hun rijke levensloop. Verhalen van over de hele wereld. De zussen Fijnsma vertellen over Java. Het orkest neemt hun mee terug op reis met een improvisatie in gamelan stijl. Marie van Vliet verhaalt over Oeganda, Els Bakker over haar carrière als ballerina en mevr. v.d. Beuken was in Tunesië. Steeds speelt de Noordooster een bijpassend muziekstuk met titels als Tzel midbar, El Helwa en Klezzenbessen. Muziek, die net als de levensverhalen, verzameld is vanuit alle windstreken en door Kay Krijnen bewerkt voor uitvoering door dit originele orkest. Rond 12 uur sluiten we af met een daverende finale en gemeend applaus. De muzikanten moeten door, want…….
’s Middags is er nog een concert. Dit keer in verzorgingshuis Careyn Rosendael in Overvecht. De formule is hetzelfde. De bewoners vertellen hun verhaal en het orkest verzorgt de muzikale wereldreis. We merken al snel dat het middag wordt en de bewoners komen goed los! De verhalen worden steeds langer en enthousiaster. Elisabeth Dusée vertelt over haar connectie mat Marlène Dietrich, mevr. Smit smokkelde aardappelen, heel veel aardappelen in de Hongerwinter van 1944, dhr. en mevr. Wind zijn in IJsland geweest en dhr. van der Schaft speelde Jazz in Luzern. Bij dit laatste verhaal bracht onze pianiste Liesbeth spontaan een geheel eigen versie van “In the mood” ten gehore. En in the mood waren we! Met weer een potpourri van muziek uit alle landen, een goed gevulde zaal en een gezellig drankje na afloop. Zie hieronder een filmpje van de middag in Rosendael door RTV Utrecht. Al met al een geslaagde dag met mooie muziek en veel sfeer!
Opnames door RTV Utrecht bij Careyn Rosendael
Wereldmuzikale verhalen in Pieters Bloklands Gasthuis (Amersfoort), 13 juni 2015
Zaterdagochtend 13 juni kwamen het orkest, de verhalenvertelster Bernadette Sikkers en dirigent Kay Krijnen bijeen in het Pieters Bloklands Gasthuis in Amersfoort Vathorst om de verhalen van drie bewoonsters te begeleiden en op te luisteren met muziek. Klik op de links voor opnames van de verhalen:
- Toos de Boer kocht het kleinste caravannetje dat ze kon vinden en was er ondanks hoongelach heel gelukkig mee! (muziek: Caravan)
- In Zuid-Engeland werd Reitje Willemse rondgeleid door een kathedraal alsof ze van koninklijke familie was (muziek: Engels Drieluik)
- Wieske Schrijer ontmoet de beroemde sopraan Ghena Dimitrova, die in het echt onherkenbaar is (muziek: Will Soon be a Woman)
Het waren 3 hele leuke verhalen en het was een gezellige ochtend!
Het project Wereldmuzikale verhalen is gesubsideerd door:
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fvh9a3z%2FLangLeveKunst_logo-2.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2F2%2Ff%2Fa%2Fnoordooster%2Fjd2e11%2Fgecombineerd-logo-rcoak-slvloo-vsblarge-1.jpg)
Maak een Gratis Website met JouwWeb